Новини

04 Листопада, 2019 р., 16:16
Реформа медицини дає кращі результати! Вже другий автомобіль для забезпечення якісного обслуговування громадян отримала П'ядицька ОТГ. Голова громади Петро Гайдейчук разом із директором КНП "Коломийський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Богданом Джалапином передали завідувачці амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Турка автомобіль RENO DUSTER за кошти державного бюджету.
28 Жовтня, 2019 р., 12:00
Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, в ДП ДГ імені «Декабристів» Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН» с. Декабристів Миргородського району Полтавської області виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.
28 Жовтня, 2019 р., 11:57
26 жовтня у с.Турка П'ядицької ОТГ втретє відбувся волейбольний турнір присвячений пам'яті Михайла Васильовича Вишиванюка. У змаганнях взяли участь шість команд: - засобів масової інформації області; - ветерани Коломийщини; - с. Іванівці; - с. Турка; - с. П'ядики; - Коломийської районної ради. На свято завітали почесні гості, а саме син М.В.Вишиванюка почесний консул Угорщини Василь Вишиванюк, голова обласної спілки жуналістів Лілія Боднарчук (ініціатор заходу), голова Коломийської районної ради Роман Дячук, полковник поліції, народний артист України Володимир Коваленко, голова П'ядицької сільської ради ОТГ Петро Гайдейчук та меценат даного турніру - керівник ПП "Ст.Мельничук" Мирослав Червінський. За результатами гри першість у турнірі виборола команда ветеранів Коломийщини, друге місце здобула команда засобів масової інформації області, третіми стали гравці с.П'ядики, а головним суддею змагань був Роман Лазорко. Всі команди були нагороджені медалями та пам'ятними призами, а переможці отримали кубок.
22 Жовтня, 2019 р., 11:31
11 жовтня 2019 року  вперше в Івано-Франківській області в м. Тлумачі в рамках проекту ОБСЄ в Україні  «Діалог заради реформ і суспільного єднання в Україні» проведено діалог на тему «Тлумач без сміття: зробимо бажане можливим» між членами громади міста: представниками Тлумацької міської ОТГ, поліції, бізнесу, громадського сектору та жителів громади. В заході взяв участь головний спеціаліст  Тлумацького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Олександр Генсіцький.
22 Жовтня, 2019 р., 11:29
Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що працівниками відділу ринкового нагляду в ході планових перевірок характеристик продукції у суб?єктів  господарювання за видом низьковольтного електричного обладнання, було виявлено продукцію,  яка не відповідає вимогам нормативних документів та становить низький ступінь загрози, а саме:
18 Жовтня, 2019 р., 08:58
 Наcтупили оптимальні терміни посіву озимих зернових культур під урожай наступного року і особливого значення набуває правильний вибір сорту, адже основна причина недобору урожаю – невідповідність вибраної технології біологічним особливостям сорту й економічним ресурсам.  У Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні, внесено понад 400 сортів озимої пшениці. Із такої кількості важливо вибрати  найбільш придатні для вирощування в умовах Прикарпаття та кожного господарства зокрема, адже правильно підібраний сорт може забезпечити 25-30% прибавки урожаю. Потужним господарствам перевагу слід надати високоінтенсивним та інтенсивним сортам, вирощування яких потребує більше капіталовкладень, але й прибутковість яких буде значно вищою. У разі неможливості вирощувати культури за інтенсивними технологіями, краще обирати сорти пластичного типу, які зазвичай дають меншу, ніж інтенсивні, урожайність, але здатні забезпечувати стабільну продуктивність в умовах недостатнього живлення та захисту рослин. Враховуючи рекомендації фахівців Івано-Франківського обласного державного центру експертизи сортів рослин, практичний досвід кращих аграріїв, пропонуємо до посіву у грунтово-кліматичних умовах Прикарпаття сорти озимої пшениці: високоінтенсивні -  Кубус, Богемія, Мулан, Смуглянка, Колумбія, Ятрань 60, Достаток, Балетка, Скаген, Комплімент, Акратос, Актер, Арктіс, Лупус, Франс, Хюбері, Етана; інтенсивні – Подолянка, Київська 8, Харус, Куяльник, Повага, Калита, Зимоярка, Новокиївська, Солоха, Колос Миронівщини, Фаворитка, Кесарія Поліська, Дарунок Поділля, Каланча; пластичні – Миронівська 61, Поліська 90, Перлина Лісостепу, Миронівська 65, Білоцерківська напівкарликова, Повага, Богдана, Краєвид, Царівна. Кращими сортами озимого ячменю для вирощування у місцевих умовах є Основа, Трудівник, Зимовий, Борисфен, Сіндерелла, Трізо, Луран, Хайді, Наомі, Хайлайт, Хобіт, Галатіон, озимого жита – Богуславка, Інтенсивне 95, Дозор, Клич, Сіверське.
17 Жовтня, 2019 р., 17:45
Фахівці Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області застерігають, що в Україні, за експертними оцінками, близько 30% насіння не відповідає належній якості. Це або контрафакт (продукція, яка реалізується з порушенням майнових прав інтелектуальної власності), або фальсифікат (продукція, яка виготовлена з порушенням технології, або реалізація з копіюванням упаковки та елементів маркування). Використання для посіву контрафактного та фальсифікованого насіння може спричинити  втрату до 25% урожаю.
15 Жовтня, 2019 р., 17:04
Багатьом з нас знайома ситуація, коли літні люди, які не спроможні самі забезпечувати власні потреби,  змушені звертатися за допомогою до сторонніх осіб. В більшості випадків, на користь цих осіб, укладаються договори, в результаті чого вони стають власниками нерухомого майна, а літні люди залишаються на вулиці. Юридична необізнаність громадян – є головною причиною таких негативних наслідків. Таким чином виникає питання: як уберегти себе від шахраїв та відчути захищеність?
10 Жовтня, 2019 р., 13:47
  З кожним роком все більшої популярності набирає використання електронних сигарет, особливо серед дітей та підлітків.
10 Жовтня, 2019 р., 13:46
До уваги українських виробників-експортерів продукції! Міністерство сільського господарства і сільського розвитку  В’єтнаму оприлюднило посібник щодо  санітарно-гігієнічного контролю за імпортом продуктів харчування тваринного походження.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь