Вакцинація – єдиний спосіб вберегтися від важких ускладнень коронавірусної хвороби

Дата: 16.09.2021 12:01
Кількість переглядів: 459

Вакцинація – єдиний спосіб вберегтися від важких ускладнень коронавірусної хвороби

Сьогодні генеральний директор ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ», головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук спільно з директором департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Ігорем Дмитренком та т.в.о генерального директора обласної інфекційної лікарні Миколою Стовбаном провели брифінг для представників засобів масової інформації стосовно епідситуації та вакцинальної кампанії не території області.

За словами Руслана Савчука, на Прикарпатті спостерігається ріст захворюваності на COVID-19 та ГРВІ. "За минулу добу на COVID-19 захворіли 135 жителів нашої області. Ріст захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем становить 33,8%. Найбільше випадків захворювання зареєстровано в Івано-Франківському, Коломийському та Косівському районах. Щодо летальності, то від початку місяця померло 26 осіб, у яких був підтверджений COVID-19", - сказав Руслан Савчук.

Головний державний санітарний лікар області нагадав, що на території Прикарпаття активно циркулює штам "Дельта".

" Станом на сьогодні в області зафіксовано 58 випадків COVID-19 штаму "Дельта".Він є більш заразним, ніж інші штами та частіше призводить до госпіталізації. Варто зазначити, що більшість випадків захворювання на цей штам фіксується саме серед невакцинованих людей", - підкреслив головний державний санітарний лікар області. Крім того, Руслан Савчук нагадав про необхідність дотримання карантинних заходів: масковий режим, соціальна дистанція та дезінфекція.

Як зазначив на брифінгу директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, в області допомогу ковідним хворим надають в 11 закладах, де розгорнуто 1276 ліжок, майже 32% з яких уже зайняті.

Керівник департаменту наголосив, що зупинити хвилю поширення коронавірусу може тільки масова вакцинація населення. Коли вдасться сформувати колективний імунітет, провакцинувавши більше як 80 % жителів області, ми зможемо забути про цю страшну недугу, повернутися до звичного життя та уникнути суворих карантинних обмежень. Крім того, це єдиний спосіб вберегтися від важких ускладнень коронавірусної інфекції та летальних наслідків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь