Ефективні методи боротьби із самшитовою вогнівкою

Дата: 11.04.2024 14:18
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Аномально тепла зима, сприяла перезимівлі самшитової вогнівки, яка буде поширюватися та пошкоджувати рослини самшиту.

Із потеплінням починається вихід гусениць небезпечного шкідника – самшитової вогнівки із зимуючих коконів, а невдовзі з’являються пошкодження кущів самшиту. Часто буває, що люди не звертають увагу на перші ознаки ураження куща шкідником, а потім боротися з ним вже пізно. Ознаками заселення кущів гусеницями вогнівки є наявність павутини, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти, на гілках, листках, найчастіше у скупченнях павутини наявна велика кількість гусениць. Продукти життєдіяльності гусениць нерідко наявні на землі під кущами. 

Якщо на Вашій ділянці один-два кущі самшиту, при виявленні перших пошкоджень, можна спробувати застосувати механічний метод боротьби: обрізати пошкоджені гілки, зібрати та знищити яйцекладки та гусениці. Якщо ж вогнівка оселилася на багатометровій зеленій огорожі без хімічного захисту не обійтись. 

Для недопущення інтенсивних пошкоджень вогнівкою, радимо обстежити насадження самшиту та при виявленні гусениць першого покоління – навесні, провести захисні обприскування препаратами, які рекомендовані “Переліком пестицидів і агрохімікатів,   дозволених   до   використання    в    Україні”. Обробляти кущі слід ретельно, також і з внутрішнього боку, оскільки гусениці сховані у гущі листків і павутині. При цьому має бути потужний струмінь оприскувача, щоби препарат проникав у середину куща.

Забороняється  застосування  пестицидів  для  захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів.

При проведенні обробітків у населених пунктах, необхідно дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСанПіН 8.81.2.001-98) та правил особистої гігієни.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь