Варіант 1 (ескіз фіолетово-жовтих кольорів):

Полотно щита покрите золотом, що символізує знатність, могутність і багатство, а також чесноти: силу, вірність, чистоту, справедливість, милосердя і упокорювання. Внизу відокремлена частина пурпурового кольору, що символізує благочестя, помірність, щедрість. Кольори, які взяті за основу з кольорів герба села П’ядики – центра громади.

Також, внизу розміщено символ, що утворений п’ятьма срібними краплями, які відображають символічну назву громади. Вона, за легендою, походить від п’яти цілющих джерел, що розміщені на території села П’ядики. Вгорі розміщено символ громади – соловей на яблуневій гілці. Соловейко – це свята і вільна Божа пташка, співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту. Він символізує неповторні таланти людей громади і їх прагнення до волі. Квітуча яблунева гілка із п’ятипелюстковими білими квітами та золотими серцевинами зображає квітучі села громади.

Варіант 2 (ескіз червоно-зелених кольорів):

Срібний голуб – яскравий представник місцевої фауни, символ миру та стабільності. Стилізований силует 5-ти срібних джерел нагадує одну з місцевих легенд про виникнення назви села П’ядики. Одне з цих джерел збереглося і дотепер. Вода в ньому не замерзає навіть за найлютіших морозів та характеризується добрими смаковими властивостями. Стилізований зубчастий силует 5-ти хат – це ще одна легенда про виникнення поселення. Вона розповідає нам, що село почало утворюватися саме навколо 5-ти збудованих тут будинків.

Також, така композиційна побудова частково перегукується з місцевими стародавніми прикарпатськими орнаментами, які використовуються тут у предметах місцевого побуту, вишиванках, писанках, тощо. Червоний колір символізує пролиту кров місцевих мешканців за волю України.  Це, також, символ мужності і любові до Батьківщини. Зелений – колір родючості землі та добробуту, природній ландшафт в якому знаходиться поселення; срібний (білий) є символом чистоти, надії та міцного духу.

Публічні консультації є одним із інструментів громадської участі та свідчать про відкритість влади та готовність залучати жителів громади до вирішення важливих питань. Водночас, громадяни можуть впливати на ухвалення місцевою владою рішень. Публічні консультації слугують для підтримки діалогу влади та громадськості. Тож, спільно з представниками влади ОТГ запрошуємо мешканців сіл П’ядицької громади бути активними, взяти участь у запропонованій публічній консультації та висловити своє бачення з даного питання, – наголошує регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» в Івано-Франківську Олег Серняк

Примітка. Публічна консультація в П’ядиках проводиться в рамках проекту «Задай курс владі» від Всеукраїнського громадського об’єднання «Інститут Республіка» за підтримки Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин (NDI).