Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – наше спільне завдання

Дата: 04.09.2023 12:56
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Актуальні питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які знайшли свій прихисток на Прикарпатті, обговорювались в Івано-Франківському обласному центрі зайнятості під час засідання круглого столу за участю громадських організацій та благодійних фондів 29 серпня 2023 року.

«Допомогти внутрішньо переміщеним людям адаптуватися у новому середовищі та працевлаштуватися – наше спільне завдання. Спільними зусиллями ми добре впораємося і з цим», - зазначив директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк. Також подякував соціальним партнерам за участь у проведенні різноманітних заходів служби зайнятості та інформаційну допомогу.

Заступник директора обласного центру зайнятості Ольга Шевчук розповіла, що від початку війни статус безробітного в обласній службі зайнятості отримали 2,7 тисяч людей з числа ВПО, працевлаштовано 933. Для 180 переселенців було організовано професійне навчання, 72 – отримали ваучер на навчання, 73 - були залучені до виконання суспільно корисних робіт та 21 - отримав мікрогрант на створення або розвиток власної справи. Рівень працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в області у січні-липні 2023 році складає 28,2% (це 3 місце по Україні).

Також звернено увагу на можливість пройти професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації осіб з числа внутрішньо переміщених в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ.

Учасники зустрічі активно долучились до обговорення питань зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Вони представляли свої організації та спектр підтримки, яку вони надають внутрішньо переміщеним особам в Івано-Франківську та області.

На даний час обласною службою зайнятості підписано 4 меморандуми про співпрацю з благодійними та громадськими організаціями. Під час засідання круглого столу було укладено ще 4 угоди про співпрацю з соціальними партнерами, основною метою яких є допомога внутрішньо переміщеним особам.

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

 (066) 3711836


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь