До дня знань

Дата: 01.09.2023 14:15
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

1 вересня – День знань та старту нового навчального року. Це особливий день для всіх учасників освітнього процесу.

Головне управління статистики інформує. На початок 2022/23 навчального року в області налічувалось 589 закладів загальної середньої освіти, з яких 581 – державної та комунальної форм власності, 8 – приватної. Чисельність учнів у закладах загальної середньої освіти області склала 161 тис. осіб. У міській місцевості функціонувало 137 закладів, де навчалося 83,3 тис. учнів, у сільській місцевості – 452 заклади та 77,7 тис. учнів.

У 2022 році 15 тис. учнів отримали свідоцтво про здобуття базової загальної середньої освіти, з них 17 осіб склали іспити екстерном; 8,5 тис. – атестат про здобуття повної загальної середньої освіти (з них 118 осіб – екстерном).

Шкільний навчальний процес в області забезпечували 20,3 тис. учителів (включаючи сумісників), з них 59,2% – у сільській місцевості та 40,8% – у міській місцевості.

У середньому на один заклад припадало 273 учня та 34 вчителя, по державі в цілому ці показники складали 311 та 31 відповідно.

У 2022 році підготовку кваліфікованих робітників в області здійснювали 20 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, у яких здобували професію 9,9 тис. осіб. Закінчили повний курс навчання протягом року 4,1 тис. учнів (слухачів) закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У системі освіти області функціонувало 24 самостійні заклади вищої та фахової передвищої освіти, в яких протягом 2022/23 навчального року навчалося 49,8 тис. студентів, з них 1,4 тис. студентів - іноземців.

На початковий цикл навчання до закладів вищої та фахової передвищої освіти у минулому році зараховано 13,6 тис. осіб; випущено – 12,6 тис. фахівців, з них 43,8% складали бакалаври, 30,4% – молодші спеціалісти,  20,7% – магістри та 5,1% – фахові молодші бакалаври.

Підготовку 1061 аспіранта в області здійснювали 6 закладів вищої освіти.

Усім учасникам освітнього процесу бажаємо мати наполегливість у навчанні, цікавість до науки, сил та наснаги, мирного неба та усіх життєвих гараздів! Успіхів у новому навчальному році!

 

 

Інформація щодо закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти наведена за даними Міністерства освіти і науки України, щодо закладів фахової передвищої та вищої освіти – за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, наданими ДП «Інфоресурс» Міністерства освіти і науки України.

 

 

 

Довідки за телефоном: (0342)79 20 46; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: https://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ОSVITA.htm

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2023

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь