Цінова ситуація на споживчому ринку у травні 2023 року

Дата: 19.06.2023 09:05
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у травні 2023р. порівняно із квітнем 2023р. в області становила 0,4%, з початку року – 3,4%, в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) – 0,5% та 3,8% відповідно.

У травні п.р. приріст споживчих цін на 0,1–1,5% зафіксовано у всіх регіонах України, за винятком Чернігівської області, де споживчі ціни знизилися на 0,2%.

На споживчому ринку області у травні 2023р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,0%. Найбільше (на 9,1%) подорожчали овочі. На 2,9–0,8% зросли ціни на свинину, сир і м’який сир (творог), безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна та цукру, сметану, хліб. Водночас на 19,8% подешевшали яйця, на 4,3–0,9% знизилися ціни на кисломолочну продукцію, сало, рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових, рис, молоко, макаронні вироби, соняшникову олію.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, у т.ч. на алкогольні напої – на 1,3%, тютюнові вироби – на 0,4%. 

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,4%, зокрема на фармацевтичну продукцію – на 0,6%, амбулаторні послуги – на 0,3%.

Ціни на транспорт знизилися на 1,5% в основному через здешевлення палива та мастил на 2,7%.

 

 

 

 

Довідка: тел. (0342) 79 20 93; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2023 

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь