Обережно, шахраї: кіберполіцейські Прикарпаття застерігають громадян від фейкових соцвиплат

Дата: 08.06.2023 14:11
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Шахраї обіцяють в месенджерах «компенсації» та «фінансову допомогу» малозабезпеченим. Однак, перейшовши за посиланнями, щоби отримати кошти, люди стають жертвами шахраїв. Правоохоронці закликають людей бути пильними в соціальних мережах та дотримуватись елементарної кібергігієни.
До поліцейських звернулася 66 - річна мешканка села Новоселиця, Снятинського району. В соціальній мережі пенсіонерка знайшла повідомлення про соціальні виплати. Щоб отримали кошти, перейшла за посиланням. Так і опинилась на фішинговому сайті одного із банків. В ньому внесла персональні дані, реквізити банківських карток і навіть пін-код. Однак, замість обіцяної фінансової допомоги, отримала спустошену кредитну карту. Понад 5 тисяч гривень списали з рахунку жінки невідомі шахраї.
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські закликають громадян дотримуватись елементарної кібергігієни та навчитись розрізняти фішинг від справжніх сайтів чи онлайн-банкінгу в мережах.
Фішингові сайти завжди просять вносити персональні та банківські дані: номер карти, термін дії, навіть пін-код. Робити цього НЕ МОЖНА!
Працівники Кіберполіції щодня виявляють фішингові посилання в соціальних мережах та месенджерах. Понад 6 300 небезпечних посилань уже заблоковано поліцейськими від початку року.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь