Принципи безпечного харчування

Дата: 10.03.2023 11:59
Кількість переглядів: 83

    Безпечне харчування залежить від нас!

    Потрібно відокремлювати сирі продукти від готових страв (тримайте в холодильнику птицю, сире м'ясо, морепродукти окремо від інших продуктів). Розташуйте ці продукти на полиці нижче готового до вживання – для того, щоб запобігти перехресного забруднення. Варто зберігати продукти в ємкостях з кришками і ретельно мити посуд.

       Важливо проводити теплову обробку. Це стосується, в основному, приготування птиці, м’яса, морепродуктів, яєць. Потрібно доводити страви з тушкованих продуктів і супи до кипіння. Важливо переконатися, що сік від птиці і м’яса чистий, не рожевий. Старанно розігрівайте готову їжу. Не потрібно забувати про те, що тепловий вплив у мікрохвильовій печі може бути нерівномірним.

    Потрібно дотримуватись температурного режиму (зберігати продукти при правильній температурі – 50). Не варто залишати їх при кімнатній температурі більше 2-х год.  Готувати  страви краще в невеликих кількостях.

Використовуйте воду чисту, а продукти безпечні. Мийте фрукти та овочі перед вживанням, обрізайте пошкоджені місця. Зверніть увагу на термін придатності продуктів харчування і правила зберігання.  

Дотримуйтесь цих порад, бережіть здоров’я своє і рідних!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь