Заходи застороги при паводках

Дата: 11.02.2022 08:42
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

З потеплінням активуються фактори передачі хвороб так званої кишкової групи інфекцій. До них належать дизентерія, сальмонельоз, гастроентерити, частина вірусних гепатитів та інші. Звичайно основними факторами їх поширення є харчові продукти, а також вода, особливо тепер, коли в метеопрогнозах звучить інформація про можливі підтоплення територій.

Слід зазначити, що на виконання Розпорядження Головного державного санітарного лікаря України «Про попередження епідемічних ускладнень внаслідок надзвичайних ситуацій, викликаних повенями» органи місцевого самоврядування, керівники установ повинні вжити невідкладних заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення протягом паводкового періоду, приділивши особливу увагу об’єктам підвищеного епідемічного ризику (водопроводи централізованого господарсько-питного водопостачання населення, дитячі заклади, місця відпочинку та оздоровлення населення, підприємства харчової промисловості, торгівлі та громадського харчування).

Епідемічна ситуація на даний час є благополучною. Проте коли створюються сприятливі умови для виникнення і поширення цих хвороб, зокрема під час повені, потрібні  оперативні санітарно-протиепідемічні заходи для їх попередження. Тому будьмо підготовленими заздалегідь! Щоб уберегтися від небезпеки інфекційних хвороб, не слід користуватися невідомими, затопленими джерелами водокористування, не тільки для пиття але й  для миття посуду, рук потрібно використовувати перекип’ячену воду, не споживати харчових продуктів сумнівної  якості з порушеними термінами придатності, упаковкою.

Будьмо уважними до свого здоровя!

 

Зав. відділення епідеміологічного нагляду                                                                         та профілактики неінфекційних захворювань              В.С. Козовий

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь