Аналітично-статистичний звіт про роботу служби у справах дітей П`ядицької сільської ради  за І півріччя 2021 року

Дата: 26.10.2021 10:03
Кількість переглядів: 429

Фото без описуАналітично-статистичний звіт про роботу

служби у справах дітей П`ядицької сільської ради  за І півріччя

2021 року

 

У своїй  практичній діяльності служба у справах дітей П`ядицької сільської ради керується  Конституцією України, Законами України  «Про місцеве самоврядування в Україні» «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім'ї», «Про органи і служби у справах  дітей та спеціальні установи для  дітей», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Постановою Кабінету Міністрів України  №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», Сімейним, Цивільним кодексами України та іншими нормативно-правовими документами.

Служба  у справах дітей П`ядицької сільської ради є юридичною особою публічного права, яка зареєстрована згідно чинного законодавства 12.01.2021 року. Служба виконує завдання, які покладені на неї відповідно до Положення про службу у справах дітей П`ядицької сільської ради, має свій бланк, круглу печатку, штампи встановленого зразка, веде діловодство відповідно до вимог чинного законодавства.

У П`ядицькій громаді станом на 30.06.2021 року проживає 2587 дітей, з них перебуває на  первинному обліку служби у справах дітей П`ядицької сільської ради 21 дитина, позбавлена батьківського піклування. Із загальної кількості 11 перебуває під опікою, піклуванням, 2 перебуває в закладах державного забезпечення, 6 влаштовані в дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), у прийомній сім`ї влаштована та проживає 1 дитина та 1 дитина у сім`ї родичів/знайомих. 1 дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах перебуває у Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Протягом І п-ччя 2021 року службою взято на первинний облік та надано правовий статус дитини, позбавленої батьківського піклування 1 дитині та вживаються заходи щодо влаштування дитини під сімейні форми виховання (усиновлення). 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували у Долинському обласному центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» влаштовано у дитячий будинок сімейного типу.

Здійснюється нагляд та контроль за дітьми, позбавленими батьківського піклування, які проживають в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, ДБСТ, закладах державного забезпечення.

У П`ядицькій громаді проводиться профілактична робота щодо попередження явищ дитячої бездоглядності та безпритульності.

Службою у справах дітей П`ядицької сільської ради, спільно з відділом  ювенальної превенції Коломийського РВП та спільно з поліцейським офіцером громади з початку 2021 року проведено 4 рейди. Під час рейдів з батьками та дітьми проведена профілактична робота, 5 дітей влаштовано в центр соціально-психологічної реабілітації дітей, 2 сім`ї за сприяння служби влаштовані до центру соціально-психологічно допомоги в смт. Верховина.

З метою запобігання дитячої бездоглядності, обстежено 9 сімей, де проживають діти, з усіма батьками проведена профілактична робота, попереджено про належне виконання батьківських обов‘язків.

За перше півріччя 2021 року відбулося 5 (п’ять) засідань комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Вирішувати різного роду питання пов’язані із захистом прав та інтересів дітей, а саме:

- про притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до ст.184 ч.5-6 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення (КУпАП);

- про надання дозволу на укладення договору про відчуження (дарування);

- про надання дозволу на укладення договору про відчуження (дарування);

- про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування;

- про затвердження графіку зустрічей та участі батька у вихованні дитини;

- про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав;

- про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав;

- про надання висновку про доцільність влаштування малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на повному державному забезпеченні у дитячий будинок сімейного типу;

- про затвердження графіку зустрічей та участі матері у вихованні дітей;

На території громади функціонує 1 прийомна сім`я в якій виховується 1 дитина, позбавлена батьківського піклування.

         Протягом І п-ччя 2021 року взято участь у 27 (двадцяти семи) судових засіданнях, інтереси 8 (восьми) дітей захищено в судах. Службою у справах дітей П`ядицької сільської ради, яка представляє інтереси дітей, подано 2 (дві) позовні заяви про позбавлення батьківських прав батьків, які ухилялись від виконання батьківських обов’язків щодо своїх дітей. Обидві заяви задоволені, одна з яких у Івано-Франківському апеляційному суді.

 

В рамках «Цільової програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-інвалідів та дітей учасників АТО, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2023 року» до Різвяних та Великодніх свят дітям пільгової категорії надано допомогу у вигляді Різвяних та Великодніх подарункових наборів на суму – 25 648 грн.

До Міжнародного Дня захисту дітей, службою у справах дітей, спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту П’ядицької сільської ради організовано та проведено 01.06.2021 року святкування Дня захисту дітей, які проживають на території П’ядицької громади. Свято відбулося на території  Молодіжного центру (Дослідна станція). Діти подивилися цікавий мультиплікаційний фільм, брали участь у різноманітних конкурсах та розвагах за які отримали призи та подарунки у вигляді іграшок та ігор які були придбані у рамках програми на суму – 3 005 грн. На завершення свята, всіх дітей запрошено до солодкого столу де вони могли насолодитися різноманітними смаколиками.

Інформація щодо висвітлення проведених службою у справах дітей заходів за І п-ччя 2021 року розміщена на сайті П’ядицької сільської ради та на сторінках соцмереж.

Пріоритетним напрямом роботи служби у справах дітей П`ядицької сільської ради є захист прав та інтересів дітей, влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування під сімейні форми виховання, усиновлення, опіку, прийомні сім`ї, дитячі будинки сімейного типу, захист житлово-майнових прав дітей та запобігання явищ дитячої бездоглядності та безпритульності.

 

Начальник служби у справах дітей                                             Лілія ДІДИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь