Шановні жителі П’ядицької громади! Бережіть природу та своє здоров'я – відмовтеся від практики спалювання листя, сухої трави та інших рослинних решток

Дата: 07.09.2021 11:41
Кількість переглядів: 556

Щороку восени та на весні починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф.

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання. Як бачимо на практиці дані діяння призводять до великої біди та завдають великої шкоди довкіллю, здоров’ю людини

Зазначимо, що з 4 березня 2021 року значно посилено відповідальність за спалювання трави (листя, очерету, стерні). Тепер палії можуть бути оштрафовані на суму від 1530 грн. до 153 тис. грн. (в залежності від санкції статті). За ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень. Вони також можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності з позбавленням волі.

Екологічною альтернативою спалювання листя та сухої трави є облаштування компостних ящиків чи ям.

Рятувальники нагадують: спалювання сухої рослинності призводить до неконтрольованих пожеж. Нерідко – до важких наслідків, в тому числі і з людськими жертвами.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь