З 1 вересня в Україні стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Дата: 02.09.2021 12:07
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

"З 1 вересня в Україні стартує одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Мета одноразового декларування – дати українцям можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі, та власність. Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету.Зі всією інформацією, зокрема, нормативно-правовими актами, роз’яснювальними та презентаційними матеріалами, прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері "Одноразове добровільне декларування".

Добровільне декларування проводиться у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Запропоновано три основні ставки: 5% – загальна ставка для валютних цінностей та майна, що знаходяться в Україні; 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП.

Громадянам не потрібно декларувати власну квартиру, загальна площа якої не перевищує 120 кв. метрів, будинок площею до 240 кв. метрів чи земельну ділянку в межах норм безоплатної передачі (приватизації). Також не підлягає декларуванню автомобіль, якщо він у власному постійному користуванні та не використовується для комерційних цілей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь