Щодо випадку АЧС в Запорізькій області

Дата: 10.10.2019 13:43
Кількість переглядів: 493

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області 24.09.2019 було зареєстровано один випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), а саме: - 24.09.2019 – в ТОВ «Лідер», що розташоване в с. Веселий Гай Новомиколаївського району Запорізької області (звіт про результати дослідження Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби № 002204 п.м./19 від 24.09.2019).

Крім того за повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 25.09.2019 № 012126 м.п.м./19 встановлено діагноз африканська чума свиней в ТОВ «Айдар» с. Герасківське, Марківський район, Луганська область.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при районних державних адміністраціях, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь