Обираємо герб громади РАЗОМ!

Дата: 15.08.2019 18:25
Кількість переглядів: 1349

15.08.2019 р. відбулася публічна консультація на тему: "Яким має бути герб П'ядицької об'єднаної територіальної громади?" за участю регіонального координатора ВІ "Активна Громада" в Івано-Франківську Олега Серняка та керівництва громади. Також на заході були присутні працівники ОТГ, депутати та ЗМІ.

Доводимо до відома, що ВСІ мешканці громади матимуть змогу проголосувати за один із двох ескізів герба, використовуючи електронний сервіс "Ваша думка", або SMS голосування до 15 вересня 2019р.

Обирай запосиланням: https://vdmk.org/9695   

 або SMS "9695(пробіл) номер відповіді" на номер 093-177-00-35*

Не будь байдужим! Обирай разом з нами!

                                 

                          Варіант № 1                     Варіант № 2

Варіант 1 (пояснення) Полотно щита покрите золотом, що символізує знатність, могутність і багатство, а також чесноти: силу, вірність, чистоту, справедливість, милосердя і упокорювання. Внизу відокремлена частина окрашена в пурпуровий колір, що символізує благочестя, помірність, щедрість. Кольори взяті за основу з кольорів герба села П’ядики - центра громади. Також внизу розміщено символ, утворений пятьма срібними краплями, які відображають символічну назву громади, яка, за легендою, походить від п’яти цілющих джерел, які розміщені на території села П’ядики - центра громади. Вгорі розміщено символ громади - соловей на яблуневій гілці. Соловейко - це Свята і вільна Божа пташка, співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту - символізує неповторні таланти людей громади і їх прагнення до волі. Квітуча яблунева гілка природного кольору із п'ятипелюстковими білими квітами із золотими серцевинами, які відображають квітучі села громади.

Варіант 2 (пояснення) Срібний голуб - яскравий представник місцевої фауни, символ миру та стабільності. Стилізований силует 5-ти срібних джерел нагадує одну з місцевих легенд про виникнення назви села П'ядики. Одне з цих джерел збереглося і дотепер. Вода в ньому не замерзає навіть за найлютіших морозів та характеризується добрими смаковими властивостями. Стилізований зубчастий силует 5-ти хат - це ще одна легенда про виникнення поселення. Вона переповідає нам, що село почало утворюватись саме навколо 5-ти збудованих тут хат. Також така композиційна побудова частково перегукується з місцевими стародавніми прикарпатськими орнаментами, які використовуються тут у предметах місцевого побуту, вишиванках, писанках, тощо. Кольорове вирішення: червоний - пролита кров місцевих мешканців за волю України. Також символ мужності і любові до Батьківщини; зелений - колір родючості землі та добробуту, природній ландшафт в якому знаходиться поселення; срібний (білий) - чистота, надія, символ духу.

 

Публічна консультація в П’ядиках втілюється у рамках проекту «Задай курс владі» від Всеукраїнського громадського об’єднання «Інститут Республіка» за підтримки Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин (NDI).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь