Яким чином отримати компенсацію за придбане насіння сільськогосподарських культур?

Дата: 13.06.2019 10:08
Кількість переглядів: 521

  Уряд, постановою від 07 лютого 2018 року № 106 із змінами від 30 січня 2019 року  № 126, затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств за напрямом часткової компенсації вартості закупленого насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції. Суб’єктами підтримки є: фермерське господарство, яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продуктів (товарів, робіт, послуг) за останній рік  до 20 млн. грн. та сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (молочарський, м’ясного, овочевого, плодово-ягідного напрямів а також із заготівлі і переробки продукції бджільництва, дикорослих рослин, ягід, грибів) до складу якого входять не менше 20 членів.

       Для отримання часткової компенсації вартості закупленого насіння вітчизняної селекції категорій базове та сертифіковане ( у розмірі 80% вартості насіння без урахування сум податку на додану вартість, але не більше 80 тис. грн. на одне господарство)  до державного банку подається заява, пакет документів щодо діяльності одержувача коштів і його офіційного статусу, та  копії документів щодо купівлі самого насіння, зокрема: сертифіката, що засвідчує сортові якості насіння; сертифіката, що засвідчує посівні якості насіння; платіжного доручення на оплату насіння; накладної (товарно-транспортної накладної) на придбане насіння; акта про висів придбаного насіння, у якому вказується:  культура – сорт/гібрид – площа посіву (га) – витрати на насіння (за нормою і фактичні) – вартість 1 т насіння та загальна вартість насіння (без ПДВ у грн.).У разі закупівлі насіння у ФОП, які не включені до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва додаються: свідоцтво на насіння (для сертифікованого насіння), свідоцтво на насіння (для насіння гібриду першого покоління), атестат на насіння (для базового насіння).

       Граничний термін подання документів до уповноважених банків – 1 листопада поточного року. У межах фінансової підтримки  розвитку фермерських господарств за напрямом часткової компенсації вартості закупленого насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції суб’єктами господарювання на теренах Прикарпаття у 2018 році отримано коштів у сумі лишень  63,8 тис. грн., а  у поточному році  суму компенсації можна значно збільшити. Реалізація рішення уряду надасть змогу збільшити частку фермерських господарств  у виробництві валової продукції сільського  господарства до 10%, сприятиме відродженню вітчизняної селекції та насінництва сільськогосподарських культур.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь