На Коломийщині відбувся міжнародний фестиваль «Коломийка».

Дата: 29.05.2019 08:45
Кількість переглядів: 512

26 травня в селі Королівка, що на Коломийщині,  відбувся ХV Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Коломийка».

Активну участь в організації та підготовці фестивалю забезпечили спеціалісти Коломийського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, котрі провели  комплекс  заходів, спрямованих на недопущення харчових отруєнь під час проведення дійства, працювали у складі оргкомітету фестивалю, надавали пропозиції та рекомендації щодо належної роботи закладів громадського харчування при виїзній торгівлі.

Спільно з управлінням економіки Коломийської РДА було складено перелік суб’єктів підприємницької діяльності, які займались виїзною торгівлею продуктами харчування під час святкування. Із суб’єктами господарювання проведено профілактичні бесіди, вручено пам’ятки з питань безпечності харчових продуктів та дотримання норм санітарного законодавства при проведенні масових заходів.

Крім того було проведено позапланові заходи державного контролю з проведенням лабораторних випробувань в стаціонарних закладах громадського харчування,  які залучались до роботи  фестивалю.

В день проведення заходу спеціалісти  Коломийського районного управління безпосередньо працювали на місці та забезпечували оперативний контроль в межах повноважень.

Усі охочі, що долучились до заходу,  мали змогу поринути у неповторний світ звичаїв та обрядів, народних танців, музики і пісень, оглянути містечко майстрів народної творчості, взяти участь у майстер-класах народних умільців та скуштувати автентичних страв.

Глядачів зачаровували талантами Національний гуцульський академічний ансамбль пісні і танцю “Гуцулія”, мистецькі колективи з України, Молдови та Польщі, а також  спеціальні  гості -  народні артисти України Ніна Матвієнко, Валерій Маренич, Гриць Драпак та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь