У зв’язку з наближенням весняно-польових робіт надаємо рекомендації  щодо  запобігання шкідливої дії пестицидів і агрохімікатів на здоров'я людей, тварин та навколишнє середовище.

Дата: 28.02.2019 13:48
Кількість переглядів: 504

З початком весняно – польових робіт все частіше в нашому районі фермери та сільськогосподарські підприємства обробляють землі засобами захисту рослин та на жаль, не завжди пам’ятають про те, що застосовані хімічні препарати можуть зашкодити здоров'ю людей, тварин та навколишньому середовищу.  А тому при отриманні повідомлення від агропідприємства щодо застосування пестицидів та агрохімікатів сільський, селищний голова, голова ОТГ зобов’язаний:

Довести до відома мешканців села, власників пасік, рибогосподарств, керівників лікувально – профілактичних закладів на території населеного пункту про застосування пестицидів агропідприємством.

Забезпечити контроль за проведенням вказаних заходів на території населеного пункту.

При отриманні звернень від громадян щодо порушення застосування пестицидів потрібно ініціювати комісійний розгляд  за участю представників  органів виконавчої влади, Національної поліції та управління (відділу) ГУ  Держпродспоживслужби в районі (місті). Діяти згідно вимог чинного законодавства.

Одночасно повідомляю, що основні  вимоги спрямовані на запобігання шкідливої дії пестицидів і агрохімікатів  регламентуються:

 -Законом України «Про пестициди і агрохімікати»

ержавними санітарними правилами «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98

ержавними санітарними правилами «Авіаційне застосування засобів захисту рослин і мінеральних добрив у народному господарстві України», затвердженими наказом МОЗ України№382 від 18.12.1996 року. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь