На Прикарпатті стартує школа проектного менеджменту

Дата: 13.02.2018 11:10
Кількість переглядів: 772

На Прикарпатті стартує школа проектного менеджменту

 

Асоціація об’єднаних територіальних громад  Прикарпаття спільно з Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми «U-LEAD з Європою» оголошують набір учасників у «Івано-Франківську регіональну школу проектного менеджменту».

Учасниками школи можуть стати усі охочі, проте основний акцент робитимуть на навчанні представників об’єднаних територіальних громад. Лектори зосереджуватимуть увагу присутніх на тих можливостях, які нині є в ОТГ, а також  на створенні проектів, які стимулюватимуть  розвиток громад. «Сьогодні маємо розуміння того, що бюджетних коштів не вистачає на все, що необхідно зробити в ОТГ, а позабюджетні кошти необхідно освоювати на основі конкурсних підходів. Тому особливу увагу будемо концентрувати на програмах транскордонного співробітництва для залучення фінансових ресурсів», — наголосив радник з питань регіонального розвитку ІФ ЦРМС Ігор Мельничук.

Він додав, що нині в Україні працює декілька програм транскордонного співробітництва, однак основну увагу зі слухачами зосереджуватимуть на програмі «Україна – Румунія», оскільки вона є найближчою для прикарпатських громад.

Фахівець з проектного менеджменту Маргарита Женчук говорить, що на навчаннях, в першу чергу, визначатимуть пріоритети розвитку окремих ОТГ. Зокрема, здійснюватиметься аналіз поточної соціально-економічної ситуації в громадах, визначатимуться пріоритети розвитку, які співставлятимуть з індикаторами міжнародної програми. У такий спосіб  визначатимуть проектні ідеї.

Із наближенням України до ЄС – кількість грантових пропозицій дедалі зростають. Європейські донори готові вкладати кошти у розвиток української інфраструктури. Проте нині є брак у кваліфікованому кадровому потенціалі. «Ми будемо на цих семінарах навчати людей якісно писати проекти, а також допомагати розвиватись їм у цьому напрямі», — наголосив виконавчий директор Асоціації ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

 

 

Організатори запланували провести шість кущових семінарів для представників ОТГ.

Запрошуються до проектної школи також й інші учасники, які виявили бажання у подальшому працювати з проектним менеджментом і особливо з транскордонними проектами. Для цього необхідно заповнити аплікаційну форму за гіперпосиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvZQ0qz1bC20_XGjeIL2ykUhOT11qUjPtSuvLKenEhdRk6LQ/viewform 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь