Навіщо громаді стратегія та чому вони різні?

Дата: 23.01.2018 16:11
Кількість переглядів: 1098

Відповіді на ці питання разом з представниками двох прикарпатських ОТГ, які в 2017 році розробили та затвердили стратегічні бачення розвитку своїх громад, надали експерти Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.
«Наявність Стратегії розвитку громади на 7-10 років – це вимога часу. Перша Стратегія громади це насамперед, орієнтир. Не варто очікувати, що вона буде 100% реалізована. Але конкретні проекти на виконання пріоритетів стратегічного розвитку, вже є серйозним прогресом», - зазначає директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.
Стратегічне бачення розвитку території громади створюється на основі аналізу її ресурсного потенціалу, переваг та ризиків. «Тут головне збалансувати бажання і можливості, а також зробити акценти на унікальних рисах кожної ОТГ», - каже Ігор Мельничук, радник з питань регіонального розвитку Центру.
П’ядицька та Космацька ОТГ презентували свої стратегії, які є принципово різними, адже цих дві громади мають відмінне географічне розташування, потенціал та бачення свого майбутнього.
«Стратегія розвитку П’ядицької ОТГ до 2027 року є не тільки адміністративним документом. Це, скоріше, договір громадської згоди, у відповідності з яким органи влади, депутати, підприємства й громадські організації приймають на себе певні обов’язки. Вона адресована всій громаді, задає орієнтири для всіх, показує перспективу і бізнесу, і владі, і жителям району, і потенційним зовнішнім інвесторам», - говорить голова П'ядицької ОТГ Петро Гайдейчук.
Ця громада має яскраво виражене сільськогосподарське спрямування. Тож і пріоритети розвитку тут обрали відповідні - територія безпечного середовища та високої якості життя і підвищення економічної спроможності громади.
Тоді як Космацька ОТГ зробила наголос на своїх особливостях.
«Космацька громада у своїй Стратегії розвитку до 2025 року окремий акцент зробила на розвиток туризму та людського капіталу. Адже саме робота у цих двох напрямках може дати найбільший ефект для економічного зростання громади», - говорить Іван Лесюк, перший заступник голови Космацької ОТГ.
Реалізація Стратегій обох громад підкріплена переліком проектів. У П’ядицькій ОТГ це - 91 проект на суму близько 80 мільйонів гривень, а у Космацькій ОТГ це – 73 проекти на суму понад 153 мільйони гривень.
#ULEAD #ІФЦРМС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь